Η εταιρεία ΒΙΟΤΟΠΙΟ ιδρύθηκε το 2012 ως ομόρρυθμη εταιρεία με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης.

Σκοπός της, η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στην ολοκληρωμένη και βιολογική καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών, στη βιολογική επικονίαση με βομβίνους αλλά και στη θρέψη των καλλιεργειών.

Με την έναρξή της, η εταιρεία ανάλαβε με αποκλειστική διάθεση στην Κρήτη τα προϊόντα των κορυφαίων στο είδος τους εταιρειών KOPPERT BIOLOGICAL SYSTEMS BV, SOLUFEED LTD, HOWELLING BV. 

Στην πορεία της, η εταιρεία έχει καταφέρει να αναπτύξει συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της θρέψης, της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης εχθρών και ασθενειών όπως και της ολοκληρωμένης υποστήριξης των καλλιεργειών .

Το 2015 έρχεται σε συμφωνία με την ισπανική εταιρεία IDAI NATURE SL για την αποκλειστική διάθεση των καινοτόμων προϊόντων θρέψης και φυτοπροστασίας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Το 2018, η ΒΙΟΤΟΠΙΟ μετατρέπεται σε ΙΚΕ, αναπτύσσεται περισσότερο στην ελληνική επικράτεια διαθέτοντας πλέον στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της ARRIGONI SPA, οργανώνει το δικό της αποθηκευτικό χώρο - logistic στην Αθήνα, καταφέρνοντας να είναι ο ισχυρότερος παράγοντας και συνεργάτης γεωπόνων και παραγωγών στον τομέα της.

Σήμερα, η ΒΙΟΤΟΠΙΟ απασχολεί έμπειρους, πλήρως καταρτισμένους γεωπόνους, με υψηλή τεχνογνωσία και μεγάλη εξειδίκευση αλλά και προσήλωση στους σκοπούς και τους στόχους της εταιρείας.