ΕΣΠΑ

 

Εκχύλισμα Equisetum arvense 

Το Naturdai EQUIBASIC® παρέχει διεγερτική δράση στους μηχανισμών άμυνας των φυτών. Έχει μυκητοκτόνο δράση κατά των ασθενειών που προκαλούνται από διάφορους φυτοπαθογόνους μύκητες, ιδιαίτερα σε περονόσπορο και ωίδιο. Επιπλέον, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πυριτικό οξύ, έχει αφυδατωτική δράση στα μυκήλια διαφόρων τύπων μυκήτων, γεγονός που συνδυάζεται με τη μυκητοκτόνο ικανότητα των σαπωνινών (equisetonins) στη σύνθεσή του. Η χρήση του Naturdai EQUIBASIC® σε συνδυασμένες στρατηγικές επιτρέπει τη μείωση της συχνότητας και της δόσης εφαρμογής των χημικών προϊόντων, χωρίς να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητά τους. Το Naturdai EQUIBASIC® δεν αφήνει χημικά υπολείμματα στις καλλιέργειες.


 


Συμπλοκοποιημένο διάλυμα χαλκού (Cu) 6%

Το Idai COBRE είναι ένα προϊόν χαλκού στη μορφή οργανικού συμπλόκου με επταγλουκονικό οξύ. Ο χαλκός είναι πλήρως συμπλοκοποιημένος (σε ποσοστό 100%). Το σύμπλοκο αυτό απορροφάται εύκολα και έχει ισχυρή διασυστηματική δράση κινούμενο ανοδικά και καθοδικά. Ο χαλκός ως ιχνοστοιχείο δρα σε πολλά ενζυμικά συστήματα, ειδικά στην παραγωγή των φυτοαλεξινών και στη σύνθεση λιγνίνης. Η έλλειψη του χαλκού στα φυτά μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή των αγγείων, εμποδίζοντας τη μεταφορά νερού και θρεπτικών συστατικών από τις ρίζες στα φύλλα και αντίστροφα. Ο χαλκός συμμετέχει ενεργά στο μεταβολισμό του αζώτου (Ν) και των σακχάρων, παρεμβαίνοντας στη σύνθεση των νουκλεϊκών οξέων. Τα σύμπλοκα που σχηματίζονται, έχουν υψηλή διαλυτότητα και είναι εντελώς βιοαποδομήσιμα στο έδαφος. Το Idai COBRE είναι μη φυτοτοξικό για τις καλλιέργειες και δεν αναστέλλει την ανάπτυξή τους. Είναι άμεσα απορροφήσιμο και αφομοιώνεται πλήρως σε 6 ώρες.


Φυτικά Εκχυλίσματα - ενεργοποιητής φυσικής άμυνας

Το Naturdai MIMETIC είναι ένα 100% φυσικό προϊόν από φυτικά εκχυλίσματα.Η σύνθεση του Naturdai MIMETIC ενεργοποιεί τους μηχανισμούς άμυνας των φυτών ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες στρες που δημιουργούνται από εξωτερικούς βιοτικούς παράγοντες. Η ανάπτυξη των αμυντικών μηχανισμών των φυτών βασίζεται στο σχηματισμό κάλων και υπεροξειδίου του υδρογόνου. Η σύνθεση του Naturdai MIMETIC αποδεδειγμένα αυξάνει τα επίπεδα υπεροξειδίου στα φύλλα αλλά και την απόθεση κάλων στις ρίζες - ακόμη και χωρίς να υπάρχει παθογόνο - γεγονός που συμβάλλει στην επιβράδυνση των προσβολών. Δουλεύει με επαφή και διασυστηματικά, προωθώντας πάχυνση των κυτταρικών τοιχωμάτων των φυτών.